Leírás
A pesztó szó hallatán egyből Itáliában képzeljük magunkat, amint mediterrán hangulatban elköltjük frissen főtt, gőzölgő tésztavacsoránkat. Az olasz konyha elengedhetetlen tartozéka ez a szósz, melynek alapja mindig egy jóféle olívaolaj, fűszerekkel, magvakkal törve; ahány háziasszony, annyi változata létezik. Kellemes, összetett íze egy készételre emlékeztet, pirítósra kenve remek vendégváró falatkák készülhetnek belőle. Nem hiányozhat azok háztartásából sem, akik egy hosszú nap után egy gyorsan összedobott, különleges vacsorára vágynak. Egyszerűen felhasználható főtt tésztához, rizottóhoz keverve, tojásos ételekhez, pizzára kenve, de levesek ízesítésére is kitűnő. Kár kihagyni!
Felhasználási javaslat:
Tésztára öntetnek, töltelékként
Pirított kenyérre
Rizottó, erdei levesek
Pizza feltét
150g
Összetevők:
Csiperkegomba
Olívaolaj
Olívabogyó
Vargányagomba
Mandula
Szarvasgomba 5 % (Tuber aestivum)
Aroma
Só
Allergén információ: Mandula
Tárolás:
Napfénytől védett, száraz, hűvös helyen, felbontás után hűtve tárolandó – 5 napon belül elfogyasztandó
Készült: Magyarországon
Gyártó:
NEFAG Zrt. 5000 Szolnok,
Kaán Károly utca 71.